Entrevista sobre idiomes amb…

Hem anat a fer una entrevista sobre idiomes als de la Botigueta de Gràcia. A la Plaça de la Vila, al costat de la llibreria Memòria i del fantàstic Bar Curuba. Ens reben amb molta amabilitat. Ja ens coneixem, ja que costa ser veí del barri i resistir-se a no tastar les mil i una delicatessen que hi ténen. Embotits pel dia a dia de primera qualitat. Et poden explicar gairebé com es diu la persona que ha munyit la vaca del formatge que estàs a punt de tastar. També hi tenen una sel·lecció de caves petita però molt interessant. Cervesa artesana, plats cuinats per ells mateixos amb molta cura i altres petites curiositats. També hi ha coses d’altres bandes… formatge francès, pastrami italià… comencem a parlar de que ens agrada viatjar. Viatjar i descobrir coses. Gent, paratges, cultures diferents, formes de pensar. 

Creus que l’idioma és important a l’hora de viatjar? Sempre és més enriquidor poder parlar l’idioma del lloc que visites, sí. Pots descobrir-lo millor. Ens comenten que aquí amb el turisme o els habitants del barri de parla anglesa o francesa els ha fet posar-se una mica al dia. Quins idiomes parles?  Català, castellà, una mica de francès i una mica d’anglès. Quan anem de viatge ens en sortim prou bé, ademés també hi ha els meus fills, que sempre porten l’anglès més al dia i dónen un cop de mà. Clar, els estudiants en edat escolar estan molt més formats acadèmicament en l’anglès que la majoria de pares i mares de 40 cap amunt. I encara que els nens o adolescents no creguin saber-ne massa, estan familiaritzats amb vocabulari, gramnàtica… i tenen l’oïda habituada perquè han nascut en un món globalitzat en anglès, un món de la imatge que dominen molt bé i que desxifren sense adonar-se’n molt sovint en aquest idioma. Els nanos estudien anglès perquè creiem que és indispensable pel seu futur i és obligatori ja a les escoles. Quina motivació té un adult de més de 40 anys per estudiar l’anglès? Pur interès, amor a la llengua i sobretot a les ganes de poder-se comunicar sense barreres de cap mena. Cada vegada està més present en el nostre dia a dia. 

Cada vegada hi ha més adults interessants en fer cursos d’anglès. T’agradaria tenir un bon nivell d’anglès? Sí. Perquè no. 

I ara, una pregunta per jugar i somiar. Si l’idioma no fos un problema, amb qui aniries a prendre un cafè? Qualsevol persona o personatge de tots els temps. De fet la pregunta ja la tenia estudiada perquè li vam fer la setmana passada i ens va demanar temps per a poder triar de veritat amb qui realment el prendria; a la Botigueta de Gràcia són molt inquiets. En Francès amb el Président Macron, perquè tothom està molt content però jo crec que hi ha alguna cosa obscura en ell. M’agradaria descobrir-li la trampa. I en anglès: Barack Obama. Sembla una gran persona i m’agradaria comprova si és façana o relament és així. De fet, crec que també el prendria amb la seva dona, la Michelle Obama, per allò que diuen que darrere d’un gran home hi ha una gran dona. Ella és molt potent i potser més que ell, com va passar finalment amb el matrimoni Clinton. 

 

 

 

 

Categories :

Categorías